eCommerce Lessen – Les 164 ; Social Media & eCommerce

12/10/2023

Alexis van Dam

In de nieuwste aflevering van de eCommerce Lessen Podcast verkennen Dries de Gelder en Alexis van Dam de dynamische kruising van sociale media en eCommerce.

Sociale media zijn niet langer alleen platforms voor interactie en communicatie; ze zijn uitgegroeid tot krachtige kanalen voor merkpromotie, klantbetrokkenheid en zelfs directe verkoop. Maar hoe kunnen eCommerce bedrijven effectief gebruik maken van sociale media om hun bereik te vergroten en hun verkoop te stimuleren?

Dries en Alexis duiken in de verschillende manieren waarop merken sociale media kunnen integreren in hun eCommerce strategieën, van influencer marketing en gesponsorde posts tot shoppable posts en sociale media marktplaatsen. Ze bespreken ook de uitdagingen van het verkopen via sociale media, zoals het opbouwen van vertrouwen en het navigeren door de steeds veranderende algoritmen van sociale platforms.

Daarnaast kijken ze naar succesvolle case studies en delen ze inzichten over de toekomst van sociale media en eCommerce, met een focus op opkomende trends en innovaties die de manier waarop we winkelen en verkopen op sociale platforms zullen veranderen.

Voor retailers en merken die hun sociale media-aanwezigheid willen versterken en de kracht van deze platforms willen benutten voor eCommerce groei, biedt deze les een schat aan informatie en praktische tips.

Show Notes op onze website, volg onze Linkedin pagina, op Instagram vind je nieuwe en leuke achtergrond informatie over onze lessen.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *