eCommerce Lessen: Les 158 – AI personalisatie

31/08/2023

Alexis van Dam

Les 158: AI Personalisatie in eCommerce

In deze aflevering van de eCommerce Lessen Podcast duiken Dries de Gelder en Alexis van Dam in de fascinerende wereld van AI personalisatie binnen eCommerce. Met de razendsnelle vooruitgang in kunstmatige intelligentie, zijn de mogelijkheden voor personalisatie in de online winkelervaring exponentieel toegenomen.

Maar wat betekent dit precies voor de consument en voor webshopeigenaren? Hoe kan AI helpen bij het creëren van een op maat gemaakte winkelervaring die inspeelt op de unieke behoeften en voorkeuren van elke bezoeker? En nog belangrijker, hoe beïnvloedt dit het overtuigings- en beslissingsproces van potentiële klanten?

We bespreken de nieuwste trends en technologieën op het gebied van AI personalisatie, van productaanbevelingen en chatbots tot geavanceerde data-analyse en voorspellende modellering. Daarnaast verkennen we de ethische overwegingen en de balans tussen personalisatie en privacy.

Of je nu een doorgewinterde eCommerce professional bent of gewoon geïnteresseerd bent in de impact van AI op online winkelen, deze les biedt een diepgaand inzicht in de toekomst van personalisatie en hoe dit de manier waarop we winkelen zal veranderen.

Show Notes op onze website, volg onze Linkedin pagina, op Instagram vind je nieuwe en leuke achtergrond informatie over onze lessen.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *