eCommerce lessen – Les 89: Wanneer moet je denken aan Cross border – Wanneer ga je internationaal verkopen?

15/04/2022

Alexis van Dam

Wanneer is het tijd om internationaal te gaan met uw e-commerce platform? Een online bedrijf starten kan al een ontmoedigende taak zijn, maar internationaal gaan kan nog gecompliceerder zijn. Er zijn een paar belangrijke dingen die u in gedachten moet houden wanneer u beslist of het het juiste moment is om met uw e-commerceplatform de grens over te gaan.

1. Onderzoek de markt. Het is belangrijk om een goed begrip te hebben van de markt die u betreedt. Hoe zijn de potentiële klanten? Wat willen ze? Hoeveel zijn ze bereid te besteden? Neem de tijd om de markt te begrijpen voordat u beslissingen neemt.

2. Ken uw vereisten. Voordat u internationaal kunt gaan verkopen, moet u ervoor zorgen dat uw platform voldoet aan alle eisen van de landen waarop u zich richt. Elkejuridische of fiscale implicaties in aanmerking moeten worden genomen.

3. Houd rekening met de cultuur. Een van de belangrijkste zaken waarmee u rekening moet houden wanneer u uw bedrijf uitbreidt, is de cultuur van het land dat u betreedt. Wat zijn de gewoonten en verwachtingen? Wat in het ene land aanvaardbaar gedrag is, is dat misschien niet in het andere. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet, zodat u misverstanden kunt voorkomen.

4. Bereid u voor op logistiek. Internationaal verzenden kan ingewikkeld en duur zijn. Zorg ervoor dat u een plan hebt voor de manier waarop u uw producten bij uw klanten krijgt.

5. Zorg voor een solide plan. Internationaal gaan is een grote stap voor elk bedrijf. Zorg ervoor dat u een solide plan hebt voordat u de sprong waagt. Dit moet uw doelen bevatten, doelmarktenen een gedetailleerde strategie voor hoe u succes zult boeken.

De grens overgaan met uw eCommerce platform kan een geweldige manier zijn om uw bedrijf uit te breiden, maar het is belangrijk om uw onderzoek te doen en u zorgvuldig voor te bereiden voordat u de stap zet. Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u klaar bent voor succes op de internationale markt.

Show Notesop onze website: https://ecommercelessen.com

Volg onzeLinkedinpagina: https://www.linkedin.com/company/ecommerce-lessen

OpInstagramvind je nieuwe en leuke achtergrond informatie over onze lessen

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *