eCommerce Lessen – Les 40 : Waarom Google My Business kan zorgen voor meer verkeer naar je site

08/12/2021

Alexis van Dam

Waarom GMB belangrijk is voor meer verkeer naar je webshop. Doe jij al iets met openingstijden, reviews, en producten en GMB? Wat is de link met Google Maps. Hoe zorg je ervoor dat alle bedrijfskritische info overal hetzelfde is?

Dries:

Google My Business is waanzinnig belangrijk. Als je nog niet weet wat het is, het staat eigenlijk rechts in de zoekresultaten waar je alle informatie kan zien over je bedrijf. Enorm belangrijk voor je zoekresultaten als men zoekt op jouw bedrijfsnaam. Wat vind je terug in Google My Business? Reviews, openingstijden, de route naar je bedrijf, contactinformatie, social media pagina’s. Het werkt waanzinnig goed voor je SEO. 

Alexis:

Als je naar de zoekresultaten kijkt, daar sta je dan aan de rechterkant, vaak ook met foto’s. Dat geeft al gelijk een beetje een beeld. Dus als ik jouw bedrijf dus intik en ik krijg gelijk dat te zien, dat helpt enorm. Dan kunnen mensen al onmiddellijk je reviews zien, voordat ze op je website klikken. Daarnaast zie je aan de linkerkant van de reviews zie je ook onmiddellijk het aantal sterren dat mensen je gegeven hebben. Dat onderscheid jou positief van mensen die dat niet hebben. Die sterretjes zijn oranje, oranje trekt de aandacht, dus dat valt als eerste op. Daarmee zorg je al dat je met de eerste zoekopdrachten naar jouw website, dat je hierdoor meer organisch verkeer krijgt. We weten al uit een voorgaande les dat meer organisch verkeer bijdraagt aan je website en het is ook positief voor je omzet. 

Daarnaast is het ook van belang dat je de GMB goed gaat inrichten. Het eerste wat je moet doen is je GMB profiel claimen, want het komt heel knullig over als al de informatie er staat, maar het profiel is niet geclaimd. Daarnaast kun je nog verder gaan optimaliseren. Dan kan je denken aan localisatie. GMB grijpt in op je website, maar eigenlijk ook op je ecommerce process. 

Dries:

Je kan het waanzinnig goed inrichten, je kan bijvoorbeeld je producten al laten zien. Als je GMB goed inricht kan je laten zien welke merken je allemaal verkoopt en met welke bedrijven je samenwerkt. Dat werkt weer allemaal mee in de zoekresultaten. Want als je daar allemaal mee verbonden wordt, dan weet Google dat ze je daarmee moeten linken. Dat is dan weer waanzinnig belangrijk voor die zoekresultaten. Zorg er voor dat je openingstijden op GMB overeenkomen met de openingstijden op je website en social media. Als die van elkaar afwijken kan dat een negatief effect hebben. Zorg er voor dat overal alle data hetzelfde is. 

Alexis:

Wat ook goed is om te weten, de concurrentie wordt ook opgenomen in Google My Business. Jouw bedrijf zal bovenaan komen te staan, maar daaronder zien de mensen ook “andere mensen zochten ook naar”. Zo kun je gemakkelijk zien wie jouw concurrenten zijn, maar bedenk ook wel dat mensen op een concurrent van jou kunnen klikken. 

Google My Business is ook belangrijk door de koppeling met Google Maps. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf in Google Maps weergegeven wordt. Als je op mobiel zit kan je ook makkelijk de route naar het bedrijf plannen. “Search near me” is een populaire term, dat is ook de reden waarom Google My Business een belangrijke bron wordt voor Google Maps.

Show Notes op onze website: https://ecommercelessen.com

Volg onze Linkedin pagina: https://www.linkedin.com/company/ecommerce-lessen

Op Instagram vind je nieuwe en leuke achtergrond informatie over onze lessen

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *