eCommerce Lessen – Les 4 : Hoe creëer je content dat verkeer genereert?

08/09/2021

Alexis van Dam

Waarom titels zo belangrijk zijn. Wat doe je met subtitels? Is het slim om schrijfkracht in te huren? Wat doet je concurrent op het gebied van content, moet je dan hetzelfde doen? Wat heb je aan de related searches op Google? Hoe kom je aan content ideeën?

Content creatie

Dries:

We hebben het al gehad over organisch verkeer en dan is content creatie één van de belangrijkste middelen die er is. Zeker voor een webshop, als jij zorgt voor een goede product omschrijving, goede product foto’s en uitleg over je producten. Dat hoort natuurlijk bij content creatie. Maar dan hebben we het specifiek over content over je product. En dat is waanzinnig belangrijk, want als je eenmaal de bezoeker op je producten pagina komt. Dan moet je hem direct alle product informatie kunnen geven die over dat product te vinden is, maattabellen, leveringsinformatie, houdbaarheidsdata, maten, gewichten, hoe het verzonden wordt en noem maar op.

Alle informatie zodat je bezoeker alle informatie kan vinden over dat product. Onderbouw dat desnoods met video’s en leuke foto’s. Vergeet ook geen alt tekst te plaatsen bij die foto’s en uitstekende titels zodat mensen het goed kunnen vinden. Wat dan ook weer goed gevonden wordt in de zoekresultaten.

Alexis:

Zeker, content creatie kan je zo bekijken. Vroeger gingen mensen naar een stenenwinkel en dan gingen ze naar binnen en keken ze naar wat in de schappen stond. Dat is eigenlijk hetzelfde wat je online doet met content creatie. Het moet vindbaar zijn, het moet gelabeld zijn, het moet een goede beschrijving hebben. Het voordeel van een winkel is dat er personeel is wat service verleend.

Het hele concept wat normaal gezien een mens doet in de winkel. Dat moet je nu eigenlijk automatisch vertalen naar een webshop. Dat mensen een gelijkaardige ervaring hebben, maar dan online gedreven. Het moet simpel en gemakkelijk zijn, en content helpt daarbij. Je kan een chatbot inschakelen zodat mensen vragen kunnen stellen, maar dat doen mensen pas als ze interesse hebben. De content op je webshop moet interesse wekken.

Kan je meer aanrekenen als je goede content hebt?

Alexis:

Goede content draagt bij aan de branding. En branding kan ervoor zorgen dat sommige merken meer kunnen vragen dan andere merken, dan ben je geladen als merk. En het stukje content is onderdeel van de beleving. Als jouw beleving puur online is, hoe meer moeite jij erin stopt, dat verhoogt jouw waarde als bedrijf. Met goede content draag je mee aan het keuze process en zo kan je er ook meer voor vragen.

Dries:

Naast product content, kan je ook zorgen voor content in de vorm van blogs, YouTube-filmpjes en dat soort zaken. Zorg er gewoon voor dat er regelmatig nieuwe content op je website of webshop geplaatst wordt. Dit is waanzinnig belangrijk voor je zoekresultaten in Google. En daarmee kan je je doelgroep weer terug halen naar je webshop en dat dan weer converteren naar sales. Dit kan je onderbouwen door een goede e-mailmarketing campagne.

Content marketing

Alexis:

Content marketing kan je zien als een stukje relatie marketing. Want uiteindelijk iedereen kijkt wel eens bij andere winkels. Ik ben marketeer, dus ik weet wel wanneer er marketing op mij gebeurt. Maar dat vind ik niet erg, zolang de content relevant is. Heel veel mensen denken, als je mij relevante content geeft en ik vertrouw je met mijn e-mailadres. Dan willen mensen best wel goede content krijgen.

Show Notes op onze website: https://ecommercelessen.com

Volg onze Linkedin pagina: https://www.linkedin.com/company/ecommerce-lessen

Op Instagram vind je nieuwe en leuke achtergrond informatie over onze lessen

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *