eCommerce Lessen – Les 28 : Hoe haal jij het meeste uit jouw dag?

10/11/2021

Alexis van Dam

Wat doe jij om meer uit een dag te halen? Denk een aan hardlopen, wandelen. Leuke annekdotes. Hoe zorg je voor een goede mindset. Loont het om vroeg op te staan?

Dries:

Hoe haal je het meeste uit je dag? Voor mij persoonlijk, sinds ik kinderen heb sta ik om 5 uur op, doe mijn ding en zit rond half 6 op de fiets en ben ik rond kwart voor 6 op de zaak. Rond die tijd is er nog niemand op kantoor, ik kan maximaal mijn ding doen. En dan om 9 uur als mijn collega’s binnenkomen dan heb ik er eigenlijk al een halve werkdag opzitten. Ik vind dat zo fijn, ik ben enorm productief in die eerste paar uur. Ik kan me zo waanzinnig goed focussen. Op deze manier haal ik waanzinnig veel uit de dag. 

Alexis:

Een heel goede tip. Je hebt een hele theorie over het vroeger opstaan. Uiteindelijk gaat het wel om het feit of je een ochtendmens bent of niet. Daar kan je op zich een hele discussie over voeren. Ook wel een keer leuk om te doen. Maar het is wel interessant, hoe eerder je opstaat, hoe meer je kan doen. Want de meeste mensen beginnen hun werkdag pas rond 9 uur half 10. Dan gaat echt de hele e mail fabriek aan en als je daarvoor al iets kan doen helpt het je om meer uit je dag te halen. 

Wat ik zelf doe, ik sta wel iets later op dan Dries. Hij heeft ook de natuurlijke wekker van de kinderen. In mijn geval is het meestal 7 uur en als het mij uitkomt met werk en lesgeven dan ga ik in de ochtend eerst even lekker hardlopen. Of anders is het iets verderop gedurende de dag, afhankelijk van hoe de dingen lopen. Voor mij is het altijd van belang dat je even een time-out maakt. Want niemand kan van 8 tot 5 met een kleine lunch gefocust zijn. Dat is belangrijk, als je niet je focus hebt dan ben je wel bezig, maar niet met de juiste dingen. En dat wil je natuurlijk wel bereiken voor jezelf. 

Dries:

Ik ben geen lid van een beweging ofzo voor het vroeg opstaan. Hoe ik het doe. Ik zet geen wekker, voor mij is het gewoon natuurlijk. Mijn kinderen worden pas wakker om 7 uur. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik eigenlijk altijd wakker werd om 5 en soms bleef ik liggen en begon ik met mijn Iphone te spelen. En toen dacht ik, waar ben ik mee bezig, tegenwoordig ga ik er dus uit en ga ik gewoon naar het kantoor en ben ik zeer actief. 

Verder wil ik nog even zeggen dat bewegen inderdaad zeer belangrijk is. Ik kan je een anekdote vertellen over een ondernemer, dat was in de crisis van 2008. Die persoon had een succesvol bedrijf en had een tiental mensen in dienst. Geen idee wat zijn omzet was. Het ging niet over een webshop, hij was een ondernemer die keihard aan het werk was en door de crisis liep het allemaal niet meer. Zeven dagen in de week aan het werk van s ochtends vroeg tot s’ avonds laat. Maximaal gas geven om zijn tent te redden. Op een gegeven moment zag hij het niet meer zitten en ging die in gesprek met zijn vrouw om te kijken wat hij moest doen. Zij zei, ga eens kijken met je vrienden of ze een financiële injectie kunnen geven, zodat je weer op gang kan komen. 

De eerste vriend kon hem wel helpen, maar de 2de vriend vroeg aan hem, hoe lang is het geleden dat je nog eens hebt hardgelopen? Mijn bedrijf gaat naar de klote, ik moet salarissen betalen, ik heb geen tijd om te gaan hardlopen. Ga nou gewoon eens hardlopen, vergeet de rest even. S’ avonds kwam hij thuis bij zijn vrouw en vertelde dat vriend 1 dit kan geven, maar dat was niet genoeg en de andere stelde voor dat ik moest gaan hardlopen. Hij ging treurig naar bed en s’ ochtends om 6 uur werd hij wakker en hij dacht, ik zal maar eens gaan hardlopen. En hierdoor keerde zijn leven om. Dit wil niet zeggen dat het hardlopen zijn bedrijf heeft geholpen, maar zijn mindset werd anders. Dat was de beste les die hij heeft gehad. 

Ikzelf heb een bloedhekel aan hardlopen dus ik doe het zelf niet. Maar ik sport wel en ik wandel. In het begin van het eCommerce Cafe had ik er ook dagen op zitten van 16 uur. Op een gegeven moment had ik een deadline en daar was ik s’ ochtends om 9 uur aan begonnen en de deadline was de volgende dag om 10 uur. Ik had heel de dag aan mijn bureau gezeten en ik kon maar niets bedenken omdat ik al zo hard had gewerkt. Toen had ik besloten om s’ avonds in plaats aan mijn bureau te gaan zitten en weer niets te kunnen bedenken, ben ik gaan wandelen. S’ ochtends om 5 uur stond ik op en in een half uur tijd had ik mijn project afgerond. 

Alexis:

Het is zoals Dries zegt, ik ben zelf een aantal jaar geleden begonnen met hardlopen. De tijd voor jezelf helpt echt. Wat dat betreft is het de mindset die je moet hebben als je helemaal vastgeroest zit dan kom je er gewoon niet meer uit. Dan moet je echt even met jezelf alles wegvegen. Het gaat over mij want ik ben degene die het verschil kan maken. Als jij jezelf de ruimte niet geeft om het verschil te maken dan ga je het verschil ook niet maken. Dus zorg ervoor dat je zeker beweegt. A healthy mind and a healthy body, dit zijn dingen die niet los kunnen zijn van elkaar.

Dries:

Zeker, het is niet alleen gezond voor jezelf, maar ook voor je bedrijf. Want als jij niet beweegt dan ben je niet gezond. Als je niet gezond bent kan je je bedrijf niet goed runnen. Zorg dus dat je in balans bent met je gezondheid. Als je het thuis goed hebt dan gaat het op de zaak ook goed.

Show Notes op onze website: https://ecommercelessen.com

Volg onze Linkedin pagina: https://www.linkedin.com/company/ecommerce-lessen

Op Instagram vind je nieuwe en leuke achtergrond informatie over onze lessen

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *