eCommerce Lessen: Les 186 – Conversiekillers

30/05/2024

Alexis van Dam

eCommerce Lessen Aflevering 186: Wat Zijn Conversiekillers?

eCommerce Lessen Aflevering 186: Wat Zijn Conversiekillers?

In deze aflevering van eCommerce Lessen bespreken Dries de Gelder en Alexis van Dam een cruciaal onderwerp voor elke eCommerce ondernemer: conversiekillers. Deze zijn aspecten van je webshop die potentiële klanten ervan weerhouden om een aankoop te voltooien. Het identificeren en aanpakken van deze conversiekillers is essentieel voor het optimaliseren van je verkoopproces en het verhogen van je omzet.

Wat Kun Je Verwachten?

  • Lange Laadtijden: Een trage website kan klanten frustreren en leiden tot een hoge bounce rate.
  • Complexe Checkout Processen: Een ingewikkeld of langdurig afrekenproces kan klanten ontmoedigen om hun aankoop te voltooien.
  • Gebrek aan Vertrouwenssignalen: Ontbrekende beoordelingen, testimonials of beveiligingsbadges kunnen twijfel zaaien over de betrouwbaarheid van je webshop.
  • Onvoldoende Productinformatie: Gebrek aan gedetailleerde productbeschrijvingen, afbeeldingen of specificaties kan leiden tot onzekerheid bij de aankoopbeslissing.
  • Verborgen Kosten: Onverwachte kosten bij het afrekenen, zoals verzendkosten of belastingen, kunnen klanten afschrikken.
  • Slechte Mobiele Ervaring: Een webshop die niet geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten kan een negatieve invloed hebben op de gebruikerservaring en conversies.

Deze aflevering biedt niet alleen een overzicht van de meest voorkomende conversiekillers, maar geeft ook praktische tips over hoe je deze problemen kunt identificeren en oplossen. Door deze conversiekillers aan te pakken, kun je een soepelere winkelervaring creëren die klanten aanmoedigt om hun aankoop te voltooien.

Luister nu op Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts, of direct op onze website, en begin met het verbeteren van je conversieratio’s door deze veelvoorkomende valkuilen te vermijden. Mis deze essentiële aflevering niet als je serieus bent over het succes van je eCommerce onderneming!

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *