eCommerce Lessen – Les 144; Eyeball tracking met Hotjar of Mouseflow

31/01/2023

Alexis van Dam

In de digitale wereld van vandaag is het begrijpen hoe gebruikers omgaan met uw website cruciaal voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van conversies. Een manier om inzicht te krijgen in gedrag van gebruikers is door gebruik te maken van oogvolgsoftware, zoals Hotjar of Mouseflow.

Hotjar en Mouseflow zijn beide tools die u toelaten om gedrag van gebruikers op uw website te volgen en te analyseren, inclusief waar gebruikers naar kijken en hoe ze omgaan met verschillende elementen op de pagina. Dit kan waardevolle inzichten bieden in gedrag en voorkeuren van gebruikers, wat u helpt om uw website te optimaliseren voor maximale betrokkenheid en conversies.

Een van de belangrijkste functies van zowel Hotjar als Mouseflow is hun vermogen om oogbewegingen en klikken te volgen. Dit stelt u in staat om precies te zien waar gebruikers hun aandacht richten op de pagina, en om gebieden te identificeren die verwarring kunnen veroorzaken of de gebruikerservaring kunnen belemmeren.

Beide tools bieden ook heatmaps, die visuele weergaven zijn van waar gebruikers op uw website klikken en scrollen. Deze heatmaps kunnen u helpen om te identificeren welke elementen op de pagina het populairst zijn en welke problemen voor gebruikers kunnen veroorzaken.

Naast oogvolgen en heatmaps bieden zowel Hotjar als Mouseflow een reeks andere functies om inzicht te krijgen in gedrag van gebruikers. Dit omvat sessie-opnamen, waarmee u een replay kunt bekijken van een sessie van een gebruiker op uw website, en formulieranalyse, die u kan helpen om problemen met uw formulieren te identificeren die conversies kunnen voorkomen.

Een andere functie die beide tools bieden is de mogelijkheid om enquêtes en peilingen te creëren. Dit kan u helpen om direct feedback te krijgen van uw gebruikers over hun ervaring op uw website.

Conclusie: Hotjar en Mouseflow zijn krachtige tools voor het begrijpen van gedrag van gebruikers op uw website. Door oogbewegingen en klikken te volgen, heatmaps te creëren en andere functies zoals sessie-opnamen en enquêtes aan te bieden, kunnen deze tools waardevolle inzichten bieden in gedrag en voorkeuren van gebruikers. Met deze informatie kunt u uw website optimaliseren en zo jouw conversies verhogen.

Show Notesop onze website: https://ecommercelessen.com

Volg onzeLinkedinpagina: https://www.linkedin.com/company/ecommerce-lessen

OpInstagramvind je nieuwe en leuke achtergrond informatie over onze lessen.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *