eCommerce Lessen – Les 140; Video’s zorgen voor meer engagement

17/01/2023

Alexis van Dam

Het gebruik van video in marketing is de afgelopen jaren enorm toegenomen. En dat is niet zonder reden: video’s zorgen voor meer emotie bij kijkers dan tekst of afbeeldingen alleen. In dit blog bespreken we hoe je een effectieve video opneemt, met specifieke aandacht voor unboxing-video’s en het gebruik van influencers.

Unboxing-video’s:

Unboxing-video’s zijn video’s waarin iemand een product uitpakt en laat zien aan de kijker. Dit type video is populair omdat het kijkers een gevoel geeft van exclusiviteit en spanning. Hieronder volgen enkele tips voor het opnemen van een goede unboxing-video:

  • Zorg voor goed licht: een goede verlichting zorgt ervoor dat het product helder zichtbaar is en dat de kijker alles goed kan zien.
  • Maak gebruik van verschillende camera-hoeken: door het filmen vanuit verschillende hoeken, geeft het de kijker een gevoel van interactie met het product.
  • Maak gebruik van een professionele microfoon: een goede geluidskwaliteit zorgt ervoor dat de kijker alles goed kan horen, vooral wanneer je het product beschrijft of uitlegt.

Influencers:

Influencers zijn mensen met een groot aantal volgers op sociale media die vaak gebruikt worden door merken om hun producten te promoveren. Influencer marketing is een effectieve manier om meer engagement te realiseren omdat influencers een grote groep volgers hebben die vaak geïnteresseerd zijn in hun posts. Hieronder volgen enkele tips voor het gebruik van influencers in je video marketing:

  • Zoek een influencer die bij je merk past: een influencer die een goede match is met je merk, zal het meest effectief zijn in het bereiken van je doelgroep.
  • Laat de influencer zijn of haar eigen stijl behouden: een influencer heeft zijn of haar eigen unieke stijl en dit is vaak de reden waarom hun volgers hen volgen. Door hen toe te staan hun eigen stijl te behouden, zullen ze authentieker overkomen.
  • Maak gebruik van een call-to-action: door een call-to-action toe te voegen aan de video, kun je de kijkers aanzetten om actie te ondernemen, zoals het kopen van een product of het volgen van een influencer.

In samenvatting, video’s zorgen voor meer emotie bij kijkers dan tekst of afbeeldingen alleen.

Show Notesop onze website: https://ecommercelessen.com

Volg onzeLinkedinpagina: https://www.linkedin.com/company/ecommerce-lessen

OpInstagramvind je nieuwe en leuke achtergrond informatie over onze lessen.

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *