eCommerce Lessen – Les 14 : Welke boeken jij zou moeten lezen om te groeien als eCommerce professional of als ondernemer?

01/10/2021

Alexis van Dam

In deze Podcast bespreken Alexis en Dries een aantal boeken. Deze boeken zouden jullie ook moeten lezen, deze gaan jou helpen om te groeien als eCommerce professional of als ondernemer. Jouw leraren (Alexis & Dries) hebben zelf heel veel geleerd van deze boeken, en droeg bij aan hun succes.

Dries:

Dit keer gaan we het hebben over boeken. Ik heb er al aardig wat versleten in de jaren als e-commerce ondernemer. Welk boek is jou het meeste bijgebleven Alexis?

Alexis:

Ik heb een kast vol, als docent mag je wel een boekje meer gebruiken. Het boek wat me het meeste is bijgebleven is ‘ It starts with why ‘ van Simon Sinek. Daar valt nog veel over te vinden over het boek, het is inmiddels al dik 10 jaar oud. Maar het relatief simpele idee om eigenlijk de zaak eens om te draaien, is nog altijd heel erg waardevol. Als je weet waarom je iets doet, is het makkelijker. Als je geen antwoord hebt op waarom je iets doet dan wordt het moeilijk. 

Dries:

Ik heb ook aardig wat boeken versleten, de eerste die ik wil aanraden is ‘ The 7 habits of highly effective people ’ van Stephen Covey in de podcast van het eCommerce Cafe, waar ik in gesprek ga met ondernemers, is dit boek wel het boek wat het meest genoemd wordt. Het is echt een waanzinnig boek en als je ondernemer wil worden is het er eentje die je zeker moet lezen. 

Alexis:

Sterker nog, ik zou het voor iedereen aanraden, ook al ben je geen ondernemer. Het is voor iedereen die een professional is enorm waardevol. Het is een beetje de ‘ How to guide ‘ voor het leven. Dit boek is eigenlijk de instructie hoe je moet leven en productief kan zijn als mens. 

Een ander boek wat ik heel interessant vind is ‘ The science of selling ‘. Vaak denken mensen wanneer ze aan sales denken aan die vervelende deur aan deur verkopers. Zo zie ik sales helemaal niet, voor mij gaat sales om een behoefte te bevredigen aan de andere kant. En als je het zo bekijkt is het iets heel anders, je helpt mensen inderdaad om een probleem op te lossen. Het is een van de must read boeken op het gebied van selling. Wat de auteur, David Hoffeld, heel erg mooi uitlegt is dat je via zogenaamde stappen, genaamd de zes ‘ Why’s ‘ kan toewerken naar kleine ja’s op een aantal vragen wat uiteindelijk naar een sales leid. Want als er veel ja beantwoord wordt op vragen dan is het moeilijker om op het einde nee te zeggen. Voor mij is dit een must read voor ondernemers. 

Dries:

Voor mij, het boek wat mij echt geholpen heeft bij de start van hemdenonline was ‘ Wat zou Google doen? ‘. De schrijver is een beetje een arrogante klootzak als je bekijkt hoe hij het schrijft. Maar de content die hij schrijft is wel heel erg waardevol. De schrijver is Jeff Jarvis en eigenlijk gaat het over, je moet zoveel mogelijk gratis geven om dan uiteindelijk voor bepaalde diensten een bepaalde waarde te vragen. En op die manier verdien je je investering terug. 

Alexis:

Wat ik ook nog een leuk boek vind is ‘ This is marketing ‘ can Seth Godin. Hij is een van de guru’s op het gebied van marketing. Het is een up to date standaardwerk waar de basis van marketing heel goed in is uitgelegd. Er zijn natuurlijk talloze boeken geschreven over marketing. Marketing is een vakgebied wat na de tweede wereldoorlog op gang is gekomen. Maar het is leuk om weer de belangrijke zaken door te nemen. De invloed die belangrijk is, hoe benader je je doelgroep, wat voor plan zit er achter? Eigenlijk marketing teruggebracht naar de essentie, daar gaat het boek over. 

Dries:

Ik heb zelf nog ‘ The one thing ‘ die heeft mij als ondernemer zoveel rust gegeven. Ik ben nogal chaotisch, ik begin een project en dan ga ik naar een ander project. En eigenlijk voor dit boek had ik nooit een project afgerond. In de tijd van hemdenonline had ik zoveel gave dingen bedacht, maar nooit iets afgemaakt. Sinds ik dit boek gelezen heb, als je een project begint, maak het af en begin daarna pas aan het volgende project. En het andere project wat in je hoofd zit, schrijf dat op, leg het naast je neer en begin er pas aan als je ander project klaar is. 

Show Notes op onze website: https://ecommercelessen.com

Volg onze Linkedin pagina: https://www.linkedin.com/company/ecommerce-lessen

Op Instagram vind je nieuwe en leuke achtergrond informatie over onze lessen

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *