eCommerce Lessen – Les 118; Is er een verschil tussen B2B en B2C ecommerce webshops?

29/06/2022

Alexis van Dam

In de deze les gaan praten Alexis en Dries jullie bij over B2B en B2C eCommerce platformen. B2B en B2C staan voor business-to-business en business-to-consumer. Je vraagt je misschien af of er een verschil is tussen de twee soorten platforms … en het antwoord is ja! B2B-platforms zijn ontworpen om transacties tussen bedrijven te verwerken, terwijl B2C-platforms zijn ontworpen om transacties tussen bedrijven en consumenten te verwerken.

B2B-platforms zijn doorgaans complexer dan B2C-platforms, omdat ze te maken hebben met zaken als facturering en boekhouding. B2C-platforms zijn doorgaans eenvoudiger en gemakkelijker te gebruiken, omdat ze niet met diezelfde complexiteiten te maken hebben.

Als je dus overweegt een e-commercebedrijf te beginnen, moet je weten of je je wilt richten op bedrijven of consumenten. Zodra je deze beslissing hebt genomen, kunt je het type platform kiezen dat bij jou past.

Als je vragen hebt over B2B of B2C platforms, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Alexis en Dries helpen je graag.

Sterker nog Dries is speciaal naar Dynamicweb gegaan om zijn expertise te delen met de B2B enterprise eCommerce bedrijven.

Show Notesop onze website: https://ecommercelessen.com

Volg onzeLinkedinpagina: https://www.linkedin.com/company/ecommerce-lessen

OpInstagramvind je nieuwe en leuke achtergrond informatie over onze lessen

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *