eCommerce Lessen – Les 117; eCommerceplatforms door de jaren heen, een overzicht

27/06/2022

Alexis van Dam

In de deze les gaan we even terug naar 2012 en gaan we kijken naar de meest populaire eCommerce platforms door de jaren heen. In de afgelopen jaren is de eCommerce wereld een beetje opgeschud. Platformen zijn gekomen en gegaan, en nieuwe zijn op het toneel gekomen. Het is dus belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen.

We beginnen met een kort overzicht van de meest populaire platforms in 2011, en eindigen in 2022.

Ze komen allemaal voorbij. Denk bijvoorbeeld aan Yahoo, deze was in 2011 het meest gebruikte eCommerce platform. Shopify had nog maar 101 klanten. Er is een leuk filmpje van gemaakt. Deze kan je hier vinden; https://ecommerceguide.com/news/ecommerce-platform-barchart-race/

In 2012 veranderde de situatie een beetje. Shopify had de leiding genomen met 10 keer zoveel klanten als Yahoo. En Magento was ook aan een opmars bezig

Yahoo bleef terrein verliezen en tegen 2013 stonden ze zelfs niet meer in de top 10

Shopify bleef groeien aan een indrukwekkend tempo en in 2014hadden zij meer dan het dubbele aantal klanten als hun naaste concurrent, Magento.

In 2015, zien we een nieuwe speler in de strijd komen: WooCommerce. Dit is een WordPress plugin waarmee je van je WordPress site een eCommerce winkel kunt maken. Het won snel aan populariteit en in 2016 was het het tweede meest populaire platform na Shopify.

Magento, aan de andere kant, werd in 2018 overgenomen door Adobe en dit veroorzaakte een beetje een shake-up in de eCommerce wereld. Veel Magento-gebruikers gingen op zoek naar alternatieven, en WooCommerce profiteerde hier ook van.

In 2019 bleef Shopify in een indrukwekkend tempo groeien, terwijl WooCommerce verstevigde zijn positie als het tweede meest populaire platform.

En dat brengt ons op de hoogte. Tot nu toe is 2020 een jaar als geen ander geweest en het valt nog te bezien hoe het eCommerce landschap zich in de komende maanden en jaren zal ontwikkelen. Maar één ding is zeker: Shopify is nog steeds het te verslaan platform.

Luister naar de hele podcast.

Show Notesop onze website: https://ecommercelessen.com

Volg onzeLinkedinpagina: https://www.linkedin.com/company/ecommerce-lessen

OpInstagramvind je nieuwe en leuke achtergrond informatie over onze lessen

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *