eCommerce Lessen – Les 1 : Wat is de kracht van samenwerken?

25/08/2021

Alexis van Dam

Introductie van jouw leermeesters Dries de Gelder en Alexis van Dam. Wat is de kracht van samenwerken? Alleen ga je sneller als je dingen voor elkaar wilt krijgen. Het is wel zo dat je  samen verder komt.

Wie zijn Alexis en Dries?

Alexis van Dam heeft al 15 jaar ervaring in marketing en is op dit moment docent bij de hogeschool van Amsterdam op het gebied van marketing en sales.

Dries de Gelder maakt al een tijdje podcasts voor het eCommerce Café. Daar ging hij in gesprek met inspirerende eCommerce ondernemers en marketeers.

Alexis en Dries hebben elkaar 15 jaar geleden ontmoet bij de JCI, oftewel Junior Chamber International. Daar hebben ze veel interessante mensen ontmoet en veel geleerd over marketing en ondernemerschap.

Wat kunnen de luisteraars verwachten van de eCommerce lessen?

Alexis:

Als ik aan eCommerce denk, is het nauw verwant met het vak van marketing. Wat mij al lang heeft beziggehouden. Begonnen in de communicatie en toen uitgewaaid naar mijn eigen bedrijf in digital marketing. We gaan het ook praktisch maken, gericht op eCommerce ondernemers. Wat kan je en wat moet je nou eigenlijk doen. Want voor mij is marketing, en ik ben er natuurlijk elke dag mee bezig, het is een heel breed vakgebied.

Maar de basis principes zijn nog steeds wel relevant en die stammen eigenlijk al uit de vorige eeuw en die moet je niet vergeten.

Dries:

Wat kunnen mensen verwachten? Ik denk dat ze korte lessen kunnen verwachten van 6 tot 10 minuten. De podcasts gaan zolang ongeveer duren. Waarin we elke keer een onderwerp nemen waar wij allebei onze expertise aan geven. En hiermee hopen dat andere mensen, ondernemers, eCommerce professionals en andere marketeers door geïnspireerd raken. Om zo goed mogelijk hun werk te kunnen doen.

Alexis:

Ja, denk bijvoorbeeld aan dingen zoals vindbaarheid, wat moet je met content doen, hoe moet je optimaliseren. Hoe krijg je nu eigenlijk die bezoeker naar je website. Zodat die echt gaat kopen of gaat downloaden of iets gaat vragen bij jou via contact. Denk ook bij name aan toepasbaarheid. Ik denk dat het belangrijk is als ondernemer of eigenaar van een webshop doe je misschien niet alles zelf. Dus luister vooral ook naar je collega’s als zij bezig zijn met je website, analytics of me je conversieoptimalisatie.

Het is uiteindelijk voor iedereen bedoeld. Het is on point, het is praktisch. We hopen in ieder geval gezamenlijk dat we er heel veel aan gaan hebben.

Dries:

Samen kom je verder, alleen ga je sneller. Dat is een quote die ik regelmatig gebruik. Waarom doen we het samen? Ik zal even een voorbeeld geven. Ikzelf als ondernemer vraag altijd heel veel kennis bij andere ondernemers. Bij andere professionals. Alles wat je in je eentje moet gaan uitzoeken op Google, je verdwaald gewoon in de hoeveelheid informatie. Wat is nu de juiste informatie? Waarom dus niet de ervaring van een andere ondernemer, even mee sparren om te leren hoe je je bedrijf kan laten groeien. Doe het nooit alleen, zoek iemand om mee te sparren om jezelf te laten groeien.

Waar zal de volgende les over gaan?

Organisch bezoek genereren naar je website.

Show Notes op onze website: https://ecommercelessen.com

Volg onze Linkedin pagina: https://www.linkedin.com/company/ecommerce-lessen

Op Instagram vind je nieuwe en leuke achtergrond informatie over onze lessen

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *